Aulis Katajala Varietas Oy

Psykiatri, psykoterapeutti, päihdelääkäri.

Valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi Oulun yliopistosta v. 1984.

Psykiatria
Psykiatrian erikoislääkärin pätevyyden sain Helsingin yliopistosta v. 1997. Psykiatrin työstä minulla on kokemusta mm. Muurolan, Salmijärven ja Kellokosken sairaaloista, Hyvinkään psykiatrisesta päiväsairaalasta sekä HUS:n yleissairaalapsykiatrian poliklinikalta. Yksityispsykiatrina olen toiminut yli 15 vuoden ajan.

Päihdelääketiede
Päihdelääketieteen erityispätevyys minulle myönnettiin v. 1995.

Päihdetyön kokemusta minulle on kertynyt mm. Oulun päihdehuollosta, Espoon A-klinikalta ja katkaisuhoitoasemalta sekä pitkäaikaisesta työskentelystä Kalliolan klinikoiden ylilääkärinä.

Päihdealan koulutuksia ja työharjoitteluja olen hankkinut Suomessa ja USA:ssa. USA:sta mainittakoon mm. pitkät koulutus- ja työharjoittelujaksot Betty Ford Centerissä Kaliforniassa sekä Riverside Medical Centerissä ja Hazeldenissa Minnesotassa. Lyhyempiä koulutusjaksoja olen käynyt mm. St. Helenan sairaalassa Kaliforniassa, Meadows-klinikalla Arizonassa, Smith-päihdeklinikalla Ontariossa Kanadassa ja Minnesotan osavaltion eri päihdepalveluissa.

Olen perehtynyt hyvin AA:n ja NA:n ryhmätoimintaan sekä 12 askeleen toipumisohjelmaan.

Psykoterapia
Valmistuin laillistetuksi psykoterapeutiksi v. 1997.

Tähän liittyvänä koulutuksena minulla on Helsingin yliopiston ja Helsingin Psykoterapiayhdistyksen järjestämä psykoanalyyttisen yksilöpsykoterapian erityistason koulutus, joka on Valviran ja Kelan hyväksymä. Psykoterapeutin työtä olen tehnyt vuodesta 1997 alkaen.

Helsingin psykoterapiayhdistyksessä olen aikaisemmin toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja yhdistyksen ammattieettisen toimikunnan puheenjohtajana.